به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، «انور عبدالهادی» رئیس بخش سیاسی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) و سفیر این کشور در دمشق اخیرا به مسکو سفر و با مسئولان روس دیدار کرد.
عبدالهادی پس از این سفر و در گفتوگو با روزنامه الوطن سوریه به نقل از مسئولان روس گفت «سوریه حق دارد با تروریسم مبارزه و خاک خود را به صورت کامل آزاد کند».
عبدالهادی به نقل از این مسئولین تأکید کرد که «روسیه در حمایت از حکومت سوریه کوتاهی نخواهد کرد و این موضع، تغییرناپذیر است».
وی همچنین تأکید کرد که آمریکا در سوریه، سیاستهای مبهمی در پیش گرفته و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به خاطر تبلیغات انتخاباتی خود، از این مشکلات استفاده میکند.
سفیر فلسطین در سوریه همچنین تأکید کرد که «ما اطمینان داریم که آمریکاییها از منطقه خارج خواهند شد».
عبدالهادی به نقل از مسئولان روس گزارش داد که ترکیه در پایان باید نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کند، ولی در حال حاضر باید با خارج کردن تروریستها از منطقه، توافق سوچی را اجرایی کند و عملیات در ادلب تا زمان اجرای این توافق، ادامه خواهد داشت.
پس از دیدار روسای جمهوری روسیه و ترکیه در سوچی روسیه در بیست و ششم شهریور ماه گذشته، اعلام شد که یک منطقه حائل و عاری از سلاح به عمق ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر در بین خطوط تماس ارتش سوریه و افراد مسلح در شمال غرب سوریه ایجاد خواهد شد و گروههای مسلح و ارتش سوریه از این مناطق عقب نشینی کرده و تنها نیروهای روسی و تُرک در آن مستقر خواهند شد.
بر اساس این توافق قرار بود در مرحله نخست یک منطقه عاری از سلاح در اطراف شهر ادلب ایجاد شود. در مرحله دوم نیز باید سلاح سنگین جمعآوری میشد و در مرحله بعد نهادهای دولتی سوریه پیش از پایان سال جاری میلادی فعالیت خود را آغازکنن.
ترکیه که در اجرای این توافق متعهد شده که تروریستها را از این منطقه خارج کند، هنوز نتوانسته است به تعهد خود عمل کند؛ زیرا تروریستها باید تا 23 مهر ماه از این منطقه خارج میشدند.
عبدالهادی در ادامه عنوان کرد، اروپاییها از رئیس جمهور ترکیه میترسند؛ زیرا وی برای باجخواهی از اروپا، تهدید کرده که درهای کشور خود را به روی آوارگان سوری باز خواهد کرد.
این مسئول فلسطینی با اشاره به عدم اعتماد کشورهای اروپایی به ترکیه، در عین حال گفت که این کشورها، سیاست روشنی در قبال بحران سوریه ندارند.
عبدالهادی در بخش دیگر این مصاحبه، درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تأکید کرد، فلسطین تلاش زیادی برای بازگشت سوریه انجام داده و مذاکراتی با شماری از کشورهای عربی داشته است.
وی با اشاره به موافقت ۱۴ کشور عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، خاطر نشان کرد، فلسطین و الجزایر درباره بازگشت سوریه، هماهنگیهای زیادی دارند، ولی تهدیدهای آمریکا موجب شده که برخی از کشورهای عربی از تصمیم خود برای بازگشت دمشق منصرف شوند.
این مسئول فلسطینی در پایان خاطر نشان کرد، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به سود کشورهای عربی به ویژه فلسطین است؛ زیرا بازگشت این کشور میتواند موازنه را به مسئله فلسطین بازگرداند؛ به ویژه پس از طرح صلح موسوم به معامله قرن که هدفش نابودی فلسطین است.
انتهای پیام/
نظر شما